PROJEKTER
DJI_0278copy.jpg

Årets Facade 2020, Sverige

BENYTTET STEN

3255 RED SHADE

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2020

 

PROJEKTBESKRIVELSE

I direkte forbindelse til Eskilstunaån og den nordlige brofastgørelse af den nye gangbro Västerbron er der bygget 2 bygninger i varierende højder med 35 lejligheder. 

En mere streng udvendig facade med mursten, der henviser til områdets industrielle historie, suppleres med en blødere grøn gårdhave med loftkorridorer til de øverste lejligheder.

Ansvarlig ark

Arkitekt: Per Johanson

Kilde: Joliark

 

   Download datablad

KU3B1279.jpg

Etagebyggeri

BENYTTET STEN

2209 MULTIRØD

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2016

 

   Download datablad

Vestrestrandalle 92_V43.jpg

Arkitekttegnet villa med flere formater

BENYTTET STEN

2209 MULTIRØD & 2210 MENGEL RED

PROJEKTTYPE

Villahus

BYGGEÅR

2017

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Denne arkitekttegnede villa udenfor Aarhus bærer præg af et eksklusivt materialevalg og et raffineret murværk. Murstenene er ikke afsyrede og står råt med mørtelrester. Samtidig er 2.2.09 Multirød muret med lægtesiden ud - både ude og inde. 
 

 

 

   Download datablad (2209 Multirød)

   Download datablad (2210 Mengel Red)

Lindevej 22_V58.jpg

Villa Ocatgon

BENYTTET STEN

2.2.10 MENGEL RED

PROJEKTTYPE

Konceptvilla

BYGGEÅR

2016

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Boligen er Arinstos første konceptvilla, udført i samarbejde med E+N Arkitektur og opført af murer- og entreprenørfirmaet HUJ. Boligarealet er 165 m2 + skur og garage. Den fuldmurede villa, der er en nytolkning af murermestervillaen, kombinerer tradition og fornyelse.

Se mere på Arinstos website: https://arinsto.squarespace.com/villa-octagon.

 

 

   Download datablad

Mengel 3.jpg

Mengel Tower

BENYTTET STEN

2.2.10 MENGEL RED

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri 

BYGGEÅR

2015

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Bygningen, der har sit navn efter bygherren, er på 7 etager med i alt 15 lejligheder. Vægfladerne i tegl strækker sig som skiver fra top til bund, der er let tvistet i forhold til hinanden. Imellem teglfladerne er bygningernes vinduer udført som structural glazing. Solen fanger teglfladerne og, de i forhold til hinanden let tvistede teglflader, gør at lys- og skyggevirkningerne på bygningen ændrer sig markant gennem dagen. Bygningen er opført i det nye, elegante Romerstens- format, der giver et helt særligt eksklusivt udtryk.

Bygherre: Steen Mengel
Arkitekt: Kjeld Ghozati, E+N Arkitektur

 

   Download datablad

_IHC5253 (1).jpg

Bæredygtige, nordiske boliger

BENYTTET STEN

2445 PERSA

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2018

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Rhododendron Hus er opført med fokus på bæredygtighed. Byggeriet følger derfor en række strenge krav til bygningens energieffektivitet, og er eksempelvis udsyret med solcelleanlæg på tagniveau. Boligerne er praktisk indrettet og bærer præg af inspirationen fra den nordiske stil. Nuancerne er generelt lyse, og store vinduespartier sikrer et effektivt lysindfald. Både på tagterrassen og i det store gårdrum er der etableret væksthuse, hvor beboerne kan dyrke grøntsager og krydderurter.

Kilde: Nybygget.dk

 

   Download datablad

_SP_5192 copy.jpg

Længehuset i København

BENYTTET STEN

2446 PERSA HARD

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2017

   Download datablad

2446 Multiform_Betonhus_013 red.jpg

Kurs mod Egernsund

BENYTTET STEN

2446 PERSA HARD

PROJEKTTYPE

Arkitekt villa

BYGGEÅR

2018

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Arkitekt Bo Frederiksen har drømt om at bo på solsiden af Flensborg fjord siden han var ung. Sammen med sin ditto arkitekthustru, Eva, har han skabt et enestående minimalistisk hus i lokale teglsten og beton. En elegant stenklods skåret ind i den stejle skråning ved fjorden i Egernsund.

 

 

   Download datablad

DGIL-0239-0004 web.jpg

Vajrasana Retreat Centre

BENYTTET STEN

2446 PERSA HARD

PROJEKTTYPE

Erhverv

BYGGEÅR

2015

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Vajrasana Retreat Centre er et buddhistisk retreat center beliggende på et gammelt landsted i det smukke Suffolk iEngland.
Arkitekterne bag projektet Walters & Cohen Architects har modtaget flere priser for byggeriet, bl.a. AJ Architecture Awards, Community and Faith Project of the Year 2017 og RIBA East Awards – Building of the Year 2017.
De enetages bygninger i brændt træ danner rammerne om fælles opholds- og spisesteder, mens de mørke mursten i violette nuancer omslutter selve helligdommen, meditationsrummene og de skønne gårdrum.

©Dennis Gilbert/VIEW

 

   Download datablad

Risskov Brynet A, A¦èrhus_V13.jpg

Risskov Brynet

BENYTTET STEN

2448 FOREST

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2016

 

   Download datablad

Vandværk_i_Lundby_Krat-8.jpg

Vandværk i fredede omgivelser

BENYTTET STEN

2448 FOREST

PROJEKTTYPE

Erhverv

BYGGEÅR

2019

 

PROJEKTBESKRIVELSE

N+P Arkitektur har tegnet vandværket i Lundby Krat og både materialevalg og farveskala forholder sig til det smukke landskab. Murstenen 2.4.48 Forest  har et naturligt og smukt farvespil i rødbrune nuancer med noter af både grønt og gult.
I 2013 gav Miljø- og Naturklagenævnet endelig tilladelse til, at fire boringer til et nyt vandværk kunne opføres i et ellers fredet område i Lundby Krat ved Aalborg

Arkitekter: N+P Arkitektur

 

   Download datablad

2478 c.jpg

Herning Kommunes beskæftigelsescenter

BENYTTET STEN

2478 BROWN DEVIL

PROJEKTTYPE

Erhverv

BYGGEÅR

2014

 

 

   Download datablad

Krøyer_2.jpg

Krøyers Plads

BENYTTET STEN

3243 KROYER

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2015

 

PROJEKTBESKRIVELSE

"Krøyers Plads har en unik placering i centrum af Københavns havn. Før byggeriet var stedet et ”hul” i de kontinuerlige rækker af gamle pakhuse, der ligger vinkelret på havnefronten. Flere forslag til udvikling af området er blevet afvist primært af den lokale befolkning. Derfor er det nye Krøyers Plads baseret på en hyper-demokratisk og kontekstuel tilgang. Projektet består af 3 fem-etagers boligbebyggelser, der naturligvis tager udgangspunkt i pakhusbebyggelsen langs havnen. Foldede tage og arkitektonisk tyngde skaber en dialog mellem gammelt og nyt, og en moderne, empatisk fortolkning af den arkitektoniske egenart af de gamle københavnske pakhuse.
De grove mursten refererer til områdets gamle pakhusbygninger, der er kendetegnet ved nogle meget markante røde teglstenstage med en tydelig sortpatinering. Vi arbejdede derfor med sorte og røde farver i byggeriet; med sortbrændte rødlerstegl og gyldensort anodiserede aluminiumsplader."

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S og COBE
Bygherre: NCC Bolig

 

   Download datablad

_IHC5495.jpg

Geranium Rækkerne

BENYTTET STEN

3243 KROYER

PROJEKTTYPE

Rækkehus

BYGGEÅR

2018

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Grønne elementer er med til at skabe en stærk identitet og sammenhæng mellem bygningerne på Grønttorvet. Geranium Rækkerne har ligeledes stor fokus på det grønne, og alle husene har udearealer på forsiden og bagsiden af huset, hvor der er plads og rum til, at man kan sidde i solen. I forhaven er der til alle rækkehuse et skur med plads til ekstra opbevaring af cykler og redskaber. Gennem bebyggelsen går “kyssestien”, det fine grønne stiforløb i organisk form med høje træer mellem gavlene.

 

   Download datablad

Hortensia Hus 1.jpg

Hortensia Hus

BENYTTET STEN

3240 RØD

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri 

BYGGEÅR

2017

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Hortensia Hus er tegnet af arkitektstuen Mangor & Nagel, der er inspireret af funkis-arkitekturen, som er kendt for sit enkle og rene udtryk. Byggeriet er derfor opført i en stram, funktionalistisk stil, hvor grønne tage og arkitekturen giver plads til, at Grønttorvets identitet i form af grønne bede, træer, buske og planter kan skabe detaljerne.

De grønne elementer fra Grønttorvet indgår også i bygningens arkitektoniske stil. På husets tag findes et væksthus, hvor man kan dyrke årstidens grønt og styrke relationerne med sine naboer. Herudover er taget beplantet med sukkulent planter, der er smukke at se på – og som samtidig aflaster kloaksystemet, da planterne optager store dele af regnvandet.

 

   Download datablad

Lathyrus Hus 1.jpg

Lathyrus Hus

BENYTTET STEN

3255 RED SHADE

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2017

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Lathyrus Hus er industriel charme og høj kvalitet til den kræsne lejer. Den smukke karrébygning har draget inspiration fra Grønttorvets historie og den nærliggende Håndværkerby, der blev bygget i 1950’erne til erstatning for utidssvarende erhvervslokaler i indre København og brokvartererne.

Bygningen kan genkendes på de iøjnefaldende grønne vinduer og den varierende detaljering i facaden, hvor der skabes variation gennem fugefarve, tilbagetrækninger af facaden mm. Det industrielle udtryk går igen ved vinduerne, der har en fremtrædende vogngrøn farve og har draget inspiration fra de historiske bygninger på det gamle Grønttorv.

 

   Download datablad

3278 b.jpg

Mærsk Domicil i Lyngby

BENYTTET STEN

3278 BLUE DEVIL

PROJEKTTYPE

Erhverv

BYGGEÅR

2015

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Det nye domicil til Mærsk Drilling og Mærsk Supply Service er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opført af PFA Ejendomme.

Claus V. Hemmingsen, adm. direktør i Mærsk Drilling og medlem af A.P. Møller Mærsk Executive Board, har udtalt: ”Vores nye domicil, som Sjælsø bygger til os, vil være en moderne, lys og dynamisk bygning, der har alle de vigtige funktioner for et moderne arbejdsliv og samtidig understøtter vores voksende forretninger.”

Byggeriet er 22.300 kvm (inklusive 10.000 kvm parkeringskælder i to niveauer) og opført med Egernsund Tegls 3.2.78 Blue Devil.

Der er et flot farvespil mellem de brune, delvis blanke, teglflader, de bronze-eloxerede alminiumspartier omkring vinduerne og de rustfarvede lysarmaturer og udsmykningsdetaljer, der omkranser bygningen.

Bygherre: Sjælsø Gruppen A/S
Lejer: Mærsk Drilling, Mærsk Supply Service, A.P. MOLLER - MAERSK GROUP
Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Rådgivende ingeniører: Midtconsult

 

   Download datablad

3279 a.jpg

Aprilgatans Skola

BENYTTET STEN

3279 MØRK RØD MED SPIL

PROJEKTTYPE

Offentlig

BYGGEÅR

2014

 

 

   Download datablad

3281 a.jpg

SLUSSPLAN

BENYTTET STEN

3281 BLUE DEVIL MED GULT

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2013

 

PROJEKTBESKRIVELSE

I 2013 fik Malmø et nyt unikt landemærke. White har formgivet det tolv etager høje boligprojekt på Slussplan, som giver det tidligere så uglamourøse knudepunkt, et klart løft.
White fik til opgave at projektere den nye boligbebyggelse ved Slussplan efter en konkurrence, der blev udskrevet allerede i 2002. 
Mursten blev det klare valg for den høje facade mod nord, langs sporområdet. Her ville man skabe en slidstærk, men samtidig udtryksfuld facade, som kunne ses på lang afstand. De runde hjørner skaber en fin detalje, da murstenenes egenskaber i forhold til at kunne formes, kommer til deres ret

Maud Karlström og Sven Gustafsson, White Architects.

 

   Download datablad

OB 01-S1020575 kopier.jpg

Oluf Bagers Plads

BENYTTET STEN

3370 GLURØD MED SPIL

PROJEKTTYPE

Erhverv

BYGGEÅR

2018

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Mette Tony har sammen med sin mand Mads Bjørn Hansen haft tegnestuen Praksis Arkitekter på Tåsinge i 13 år. Herfra skitseres langtidsholdbar kvalitet i form af bæredygtige byggerier, der derefter skyder op af jorden rundt omkring i hele landet. Oluf Bagers Plads i hjertet af Odense er blot et af flere nye projekter - med officiel indvielse i foråret.

Arkitekter: Praksis Arkitekter
Fotograf: Jens Markus Lindhe

 

   Download datablad

Amaryllis Hus 4.jpg

Amaryllis Hus

BENYTTET STEN

3.3.73 SAFARI

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2017

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Med sine kæmpestore, tragtformede blade er Amaryllis en af de mest imponerende og smukke blomster. Sådan er det også med Amaryllis Hus, der med sine smukke tegl i mørke efterårsnuancer og grønne tage og facader forener æstetik og nymoderne arkitektur.

 

   Download datablad

_Z6B3308.jpg

Familiehus i Aalborg

BENYTTET STEN

3.3.73 SAFARI

PROJEKTTYPE

Familiehus

BYGGEÅR

2018

 

   Download datablad

_U3B1436.jpg

Hus i bauhaus-stil

BENYTTET STEN

3.4.78 BLACK BEAUTY

PROJEKTTYPE

Familihus

BYGGEÅR

2014

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Huset, der som det eneste private byggeri, blev nomineret til “Aabenraas Arkitekturpris”, og som vandt, er på 250 m2 og ligger i en tidligere grusgrav, som sidenhen er blevet naturgenoprettet. I bauhaus-stilen spiller gode materialer og godt håndværk en afgørenden rolle og arkitekten er glad for, at bygherren heller ikke sparede på dette område. Store glaspartier vender udover de omgivende 44 hektar med marker og søer, og man kan nyde landskabet i fire forskellige plan. Ikke bare fra tagterrassen, men også fra kælderen, køkkenet og stuen.

Arkitekt: Arkitektfirmaet C. Bødtker ApS

 

   Download datablad

3478 Bryggeblomsten e.jpg

Bryggeblomsten

BENYTTET STEN

3.4.78 BLACK BEAUTY

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2015

 

PROJEKTBESKRIVELSE

På grund af bygningens helt særlige placering har det fra start været Mangor & Nagels ambition, at netop dette hus skulle være noget særligt og himmelstræbende.
Grundplanens takkede form, der er dannet ved at rotere to ens kvadrater indbyrdes 30 grader, skaber de mange lodrette facadelinjer, der understreger tårnets vertikalitet. I sollys står bygningen smuk, livlig og relieffyldt på de vinklede bygningsflader.

Arkitekt:
Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S
Claus Jørgensen, kreativ chef, arkitekt MAA
Kalle Jørgensen, arkitekt MAA
Bygherre: PKA/FB Gruppen

 

   Download datablad

3601 a.jpg

Bibliotek i Herning

BENYTTET STEN

3.6.01 INDIAN SUMMER LIGHT

PROJEKTTYPE

Offentlig

BYGGEÅR

2014

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Renoveringen af Herning Bibliotek har forvandlet en grim betonbygning fra 1960'erne til et hipt storbybibliotek med "newyorker"-stemning. Efter at have stået som en tom spøgelsesbygning i flere år binder bygningen nu byen sammen med et indendørs strøg fra gågaden til rutebil- og togstation.

Borgerne kan udover at låne bøger og passere gennem de smukke rammer også benytte sig af kulturtilbud, lektiecafé og nyde fornem kaffe brygget af caféens baristaer.

Hovedformålet med den omfattende og imponerende renovering af det gamle varehus til moderne bibliotek har været at skabe et fælles kulturcentrum for byens borgere.

Projektet vandt Renover-prisen 2015

 

   Download datablad

Atlasvænge_kreditering.jpg

Moderne familiehus

BENYTTET STEN

3.6.01 INDIAN SUMMER LIGHT

PROJEKTTYPE

Familiehus

BYGGEÅR

2019

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Arkitekt- og byggefirma: MenzerKristensen

 

   Download datablad

2702 f.jpg

Henriksholm, Vedbæk

BENYTTET STEN

2.7.02 ROYAL GHOST

PROJEKTTYPE

Rækkehus

BYGGEÅR

2014

 

PROJEKTBESKRIVELSE

“Den der slår sig ned i Henriksholm, kommer til at bo i en boligbebyggelse af høj arkitektonisk kvalitet, bygget op omkring områdets enestående og smukke landskabelige kvaliteter."

- Kim Utzon, arkitekt MMA BDA

 

   Download datablad

2702 j.jpg

Blue Bay Marine

BENYTTET STEN

2.7.02 ROYAL GHOST

PROJEKTTYPE

Familiehus

BYGGEÅR

2010

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Lækkert én-families-hus i Silkeborg.

 

   Download datablad

2715 a.jpg

Kanalhusene

BENYTTET STEN

2.7.15 ROYAL SPRING

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2013

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Det maritime byggeprojekt “Kanalfronten” ved Vejle Fjord, bestående af “Kanalhusene” og “Parkhuset” er en del af Vejle Kommunes lokalplan fra 2010, hvor havnen skulle danne rammerne for et 11.000 m2 stort boligprojekt. Murstenen, “2.7.15 Royal Spring”, blev valgt til facaderne for at skabe en karakterfuld havnebebyggelse, hvor naturligt robuste materialer med et smukt farvespil, patinerer smukt over tid.

Kirsten Skogstad, projektleder, arkitekt MAA, Arkitema K/S, Aarhus
Bygherre: PensionDanmark A/S

 

   Download datablad

2780 b.jpg

Raffinerede rum i kubistiske rammer

BENYTTET STEN

2.7.80 ROYAL CLASS

PROJEKTTYPE

Familiehus

BYGGEÅR

2015

 

PROJEKTBESKRIVELSE

I den lille by Hummelsbüttel i Tyskland lægger indbyggerne ret ofte vejen forbi nabolaget til en blind vej for endnu en gang med forundring at betragte det nye enfamiliehus. Huset, der er opført i to etager, tiltrækker stor opmærksomhed med sin kompakte arkitektur og skiller sig markant ud fra omgivelserne med sin lysegrå skalstensmur og de lette, lyse vinduesrammer.
Huset er tegnet af arkitekt Matthias Mecklenburg som svar på bygherrens ønske om et klassisk men dog moderne og helt individulet enfamiliehus, der skulle opføres indenfor rammerne af et nøje faslagt budget.
Alle krav blev opfyldt med denne kubistiske bygning, der udadtil fremstår som et ret bastant hus uden hverken verandaer, balkoner eller tagterrasse, men som indvendig fremviser en raffineret, åben og indbydende planløsning.

Arkitekt Mecklenburg

Waterloostraße 1922769

Hamburg

(Fotos: Dominik Reipka)

   Download datablad

3712.jpg

Familiehus

BENYTTET STEN

3.7.12 ROYAL RAIN

PROJEKTTYPE

Familiehus

BYGGEÅR

2010

 

 

   Download datablad

0001.jpg

Familiehus i landlige omgivelser

BENYTTET STEN

3.7.12 ROYAL RAIN

PROJEKTTYPE

Familiehus

BYGGEÅR

2012

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Hus opført af Uldum Huse A/S.

 

   Download datablad

3713 a.jpg

Familiehus

BENYTTET STEN

3.7.13 ROYAL SNOW

PROJEKTTYPE

Familiehus

BYGGEÅR

2013

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Lækkert enfamilieshus i rene linier med varmt strej af håndstrøgen tegl ude og inde.

Arkitekt: Jan Smidt Andreasen
A1 Tegnestue ApS

 

   Download datablad

3734 a.jpg

Butikker

BENYTTET STEN

3.7.34 ROYAL DAWN

PROJEKTTYPE

Erhverv

BYGGEÅR

2004

 

PROJEKTBESKRIVELSE

"Murstensfacadens struktur og farve danner overgang mellem de historisk betingede murstensfacader i fabriksudsalgsområdet og sandstens- og betonfacaderne i husene omkring Lindenplatz.

Den individuelle blanding og farvespillet opstår som følge af forarbejdning og brænding af murstenene og gør det muligt at frembringe et levende murværk."

Riehle + Assoziierte

 

   Download datablad

KU3B1462.jpg

Punkthusene, Rosenhøj

BENYTTET STEN

3.7.34 ROYAL DAWN

PROJEKTTYPE

Etagebyggeri

BYGGEÅR

2015

 

 

   Download datablad

3737 a.jpg

Den internationale skole i Ikast-Brande

BENYTTET STEN

3.7.37 ROYAL GREY

PROJEKTTYPE

Erhverv

BYGGEÅR

2012

 

PROJEKTBESKRIVELSE

Den internationale skole i Ikast-Brande er så populær, at der var behov for nye, større lokaler. C.F. Møller har designet skolen, opført med to etager i lyst murværk som en lille by med små huse, der ligger omkring et torv og små gader.
Det nye skolebyggeri, der rummer skole, SFO og børnehave, er opført i forlængelse af et eksisterende uddannelseskompleks. Valget af lysegrå tegl lader bygningen fremstå selvstændigt med sine forskudte bygningskroppe, og samtidig falde naturligt ind i omgivelsernes teglarkitektur.

C. F. Møller Danmark A/S - Aarhusafdelingen.
Fotos: Martin Schubert

 

   Download datablad